perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kuudes arvoitus!


Heissulivei! Eipä heittänytkään Jaakko tällä kertaa kylmää kiveä järveen, vaan oikean hellepäivän antoi meille. Ehkä se kesä tästä vielä jatkuu ja uimaankin tohtisi mennä, kun vain järvenrantamille pääsisi. Ja vesistäpä sitten otetaankin aasinsilta uuteen arvoitukseen, joka tulee tässä ja liittyy siis ylläolevaan atc-korttiin. 

Pitkä matka pitkitetty,
tuulen kanssa tuuditettu,
ensin paistetaan,
sitten keitetään,
eikä sittenkään vielä voimiansa heitä.

Mikä se on?

-----
Viime kertaisen arvoituksen oikean vastauksen antoi Funchis jo aikapäiviä sitten tuumailuissaan, mutta jostain syystä hän kuitenkin sivuutti tuumailunsa ja alkoi arvailla ihan muuta, siksipä en heti viheltänytkään peliä poikki vaan odottelin, että tulisi se suora vastaus. Ja oikea vastaushan oli lasi.

Lasi tehdää maa-aineksesta (maasta otettu) sulattamalla (tulisten ratasten päällä) ja kun se kuolee (sulaa) ei maa sitä enää vastaanota, eli lasi ei maadu ja maahan heitettynä suorastaan vaarallista. Tuo ratakset-sana oli ongelmallinen, itsekin sitä tutkailin. Ehkä ennen muinoin lasinsulatuksessa oli erilaisia käytäntöjä ja tekniikoita ja kuka tietää, ehkä jonkinlaista pyörivää vaihetta siihen liittyi. Lasintekovaiheista voi lukea täältä.

Nyt kaikki joukolla mukaan uuden arvoituksen pähkäilyyn.

Kaikkien arvuuttelijoiden ja kommentoijien kesken arvon jotain aiheeseen liittyvää sen jälkeen, kun uusi arvoitus annetaan. Ollaksesi mukana arvonnassa, minulla täytyy olla käytössäni vähintään sähköpostiosoitteesi.

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Viides arvoitus!


Maasta otettu kuin Aatami,
tulisten ratasten päälle pantu kuin Eljas;
kuoltuansa ei maa häntä vastaanota.
Mikä se on?

Raamatullisista sävyistä huolimatta tällä ei ole mitään tekemistä hengellisten asioiden kanssa. Meniköhän liian helpoksi?
----
Neljännen arvoituksen miettiminen meni heti oikeille jäljille, lieneeköhän tuo tikka/palokärki ollut liian selkeä vihje? Niin tai näin, mukavia ajatusjuoksuja oli kiva lukea ja kommentoida. Oikea vastaus tuli lopulta Funchikselta ja sehän oli  t u l u k s e t, joilla ennen tulta alulle laitettiin.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Neljäs arvoitus!


Heipä hei ja aurinkoista heinäkuun aamua. Tässä teille jälleen uusi arvoitus mietittäväksi. Vihjettä voi kortista etsiä, en kuitenkaan mene takuuseen, että vastaus kuvasta löytyisi.

Kivinen pelto,
rautainen äes,
punakuoriset siemenet.

Mikä se on?

---- ---- ----
Viime kerran arvoitukseen oli monenlaista arvausta, Funchalin kolehtikoppa oli kyllä niin lysti arvaus, että olisi hyvinkin voinut olla oikein, pinnat hänelle siitä. Oikea vastaus se ei ollut Hanna-Helenan kanssa sanailimme ja vihjeitä annoin, kuitenkin kaikitenkin hän meni ja valitsi sen toisen munastatupsahtelijan, kun oikea vastaus oli 
K U K K O  luisine nokkineen ja pihamaalla tepsutteluineen.

Tulkaahan toki mukaan arvuuttelemaan. En välttämättä anna vihjeitä, mutta saatan kyllä kommentoida, jos keksin hyvän vastauksen.

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Egyptiläistä tunnelmaa!


In the name of Vintage haastaa matkaamaan Egyptiin. Tässäpä minun kaksi korttiani, joilla vastaan haasteeseen.